Κολοκυθόσουπα Βελουτέ με Τσάτνεϊ Goji Βerry-Μήλο-Κουρκουμά

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ με Τσάτνεϊ Goji Βerry-Μήλο-Κουρκουμά

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ – Μια γευστική συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα:

ΥΛΙΚΑ:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • καθαρίζουμε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα της, την κόβουμε κομμάτια, τη λαδώνουμε ελαφρά
  • την τοποθετούμε σε ταψί επάνω σε λαδόκολλα και σκεπάζουμε αλουμινόχαρτο
  • την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά
  • σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για 5′ για να μαλακώσει
  • ρίχνουμε μέσα το γάλα και το νερό να βράσουν
  • συμπληρώνουμε στο μείγμα που βράζει τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας και βράζουν όλα μαζί για 15′
  • προσθέτουμε το chutney goji berry-μήλο-κουρκουμά, αλάτι & πιπέρι
  • κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε το μείγμα στο μίξερ χειρός για ομογενοποιημένη βελουτέ υφή
  • ρίχνουμε μέσα τη γραβιέρα και το στραγγιστό γιαούρτι
  • σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο σούπας
  • πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους

Μία συνταγή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες!

Απολαύστε τη με ψωμί ψημένο ή κρουτόν.

Καλή σας όρεξη!