Υλικά
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία του δωματίου
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. μαρμελάδα
230 γρ. αλεύρι
70 γρ. πούδρα αμυγδάλου
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κουτ. του γλυκού baking powder
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το baking, τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες. ρίχνουμε την μαρμελάδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και στην συνέχεια τα αυγά. Αδειάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσουν.