Κορμός βρώμης γεμιστός με φιστικοβούτυρο & μελάσα Emelia

Κορμός βρώμης γεμιστός με φιστικοβούτυρο & μελάσα Emelia

Η πιο υγιεινή συνταγή για όταν θες κάτι γλυκό, κάτι σοκολατένιο.

Βρώμη και φιστικοβούτυρο παντρεύονται σε ένα ‘γεμιστό’ κορμό που θα θες να ‘ισιώνεις’ συνέχεια.

Θα σου πάρει μόλις 10 λεπτά στην κουζίνα για να τον προετοιμάσεις

Υλικά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τη βρώμη, την μελάσα, το λάδι καρύδας, το αλάτι και το κακάο.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια συμπαγή μπάλα με ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολας.
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • Καλύπτουμε τα 3/4 του παραλληλόγραμμου με μια λεπτή στρώση φιστικοβούτυρο.
  • Ρολάρουμε προς την πλευρά που δεν είναι καλυμμένη με φιστικοβούτυρο.
  • Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.