Η Ένωση Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας, από το 2009 εκπονεί ερευνητικές και κλινικές μελέτες για να
δείξει τα συστατικά των σταφίδων και τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια. Συγκεκριμένα, η GSRT (Οργανισμός
Διαχείρισης και Εφαρμογής για Δραστηριότητες ΕΤΑ και Καινοτομίας) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής
Ανάπτυξης, χρηματοδοτούν μέρος του έργου.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Η αντικατάσταση ανθυγιεινών σνακ από κορινθιακή σταφίδα σε συνηθισμένη και μέτρια ποσότητα μπορεί να
βελτιώσει τους βιοδείκτες υγείας σε ασθενείς με ελεγχόμενο διαβήτη τύπου 2. Έχει βρεθεί ότι η υιοθέτηση
αυτής της διατροφικής συνήθειας μπορεί να μειώσει τη διαστολική αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τα
επίπεδα αντιοξειδωτικών στο πλάσμα σε διαβητικούς ασθενείς τύπου 2.