Αιγοπρόβεια Ελληνική Πρωτεΐνη 82% ‘Βιολόγος’ 500gr
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ΑΝΑ 100 g | ANA 25 g | |
Ενέργεια | 1678 kJ / 396 kcal | 99 kcal |
Λίπος | 3 g | 0.75 g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0.2 g | 0.05 g |
Υδατάνθρακες | 10 g | 2.5 g |
Εκ των οποίων Σάχαρα | 9 g | 2.25 g |
Εδώδιμες ίνες | 0 g | 0 g |
Πρωτεΐνες | 81 g | 20.25 g |
Αλάτι | 0.15 g | 0.04 g |
Ασβέστιο | 416 mg | 104 mg |
Φώσφορος | 320 mg | 80 mg |
Amino Acid Profile per 100g
Alanine 5.2 g | Arginine 2.3 g | Aspartic Acid 10.1 g | Cystine 1.6 g | Glutamic Acid 17.7 g | Glycine 1.4 g |
Histidine 1.7 g | Isoleucine 7.2 g (BCAAs) | Leucine 10.1 g (BCAAs) | Lysine 10.2 g | Methionine 2.1 g | Phenylalaline 3.2 g |
Proline 5.1 g | Serine 5 g | Threonine 5.2 g | Tryptophan 3 g | Tyrosine 3.2 g | Valine 5.7 g (BCAAs) |
Η Αιγοπρόβεια πρωτεΐνη και ανάπτυξη του μυϊκού ιστού
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια πλούσια πηγή σε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των πρωτεϊνών στους μύες.
Ιδιαίτερα έχει πολύ υψηλά επίπεδα σε Αμινοξέα Διακλαδωμένης αλυσίδας (BCAAs) τα οποία είναι πολύ σημαντικά για όσους ασκούνται, από τη στιγμή που τα άλλα απαραίτητα αμινοξέα μεταβολίζονται απευθείας στο μυϊκό ιστό και είναι τα πρώτα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης και της προπόνησης για αντοχή.
Με τη χρήση λοιπόν πρωτεΐνης πλούσιας σε BCAAs, αναπληρώνονται τα μειωμένα επίπεδα του καταπονημένου σώματος και αρχίζει η επιδιόρθωση κι ανάπτυξη του αδύνατου μυϊκού ιστού
Η Αιγοπρόβεια πρωτεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει υψηλά επίπεδα των αμινοξέων γλουταμίνη και κυστεΐνη τα οποία επιδρούν στην αύξηση της δραστικής Γλουταθειόνης.
Η Γλουταθειόνη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Με τη χρήση πρωτεΐνης ορού γάλακτος αυξάνεται το επίπεδο της Γλουταθειόνης στο σώμα κάτι που βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς και δυνατού οργανισμού.
Η Αιγοπρόβεια πρωτεΐνη και έλεγχος βάρους
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι εύπεπτη, αφομοιώνεται κι απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό και ικανοποιεί την αίσθηση της πείνας ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλή σε θερμίδες.
Η χρήση λοιπόν πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι δυνατό να μειώσει την καθημερινή πρόσληψη σε θερμίδες, χωρίς την αίσθηση της πείνας κι άρα να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους.
Η Αιγοπρόβεια πρωτεΐνη και ηλικιωμένοι
Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν χαμηλές ποσότητες πρωτεϊνών έχει αποδειχτεί ότι εμφανίζουν μια μειωμένη πυκνότητα των οστών.
Μια διατροφή η οποία περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης ορού γάλακτος βοηθάει να διατηρηθούν τα οστά και οι μύες υγιή και δυνατά, ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα πρόγραμμα άσκησης κι αντοχής.