‘Lemon Meets Ginger’ Παγωτό από τον Δημήτρη Χωματά

'Lemon Meets Ginger' Παγωτό από τον Δημήτρη Χωματά

Αν μπορούσες να φτιάξεις το δικό σου παγωτό και να είναι μάλιστα και παρφέ και λεμόνι και να έχει και καραμελωμένο τζίντζερ και το κυριότερο να μη κουραστείς καθόλου να το φτιάξεις?

Και αν σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων για τις επιδόσεις σου στην κουζίνα και να θέλεις να εισπράττεις μόνο συγχαρητήρια?

Τότε αυτή η συνταγή που ακολουθεί γράφτηκε για εσένα.

Παγωτό παρφέ λεμόνι με καραμελωμένο τζίντζερ.

Θα χρειαστείς μερικά εύκολα υλικά και αν νομίζεις πως θα πρέπει να ψιλοκόψεις το τζίντζερ, η να στύψεις τα λεμόνια ,κάνεις λάθος

Μια μαρμελάδα λεμονιού με ψιλοκομμένο καραμελωμένο τζίντζερ και ροδοπέταλα, που μοσχοβολάει λεμόνι και έχει και νότες από αρώματα τριαντάφυλλου.

Και μια και το παρφέ είναι το μοναδικό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, βάλε το μίξερ σου και φτιάξε το παγωτό σου με απλά βήματα.

Για να το κάνεις θα χρειαστείς:
Ένα βαζάκι lemonmeetsginger
3 κρόκους αυγού
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
500 gr παγωμένη κρέμα γάλακτος

Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει και να γίνει ένα αφράτο και κρεμώδες μίγμα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή, να στέκεται καλά στο σύρμα

Αδειάζουμε το lemonmeetsginger σε ένα γυάλινο μπολ και το βάζουμε σε ζεστό νερό σαν μπέν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει η μαρμελάδα και να γίνει παχύρευστη, ελαφρώς χλιαρή

Ενώνουμε την μαρμελάδα με τους κρόκους και προσθέτουμε την χτυπημένη σαντιγί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθεί με το μίγμα λεμονιού.

Αδειάζουμε σε γυάλινο η ανοξείδωτο μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Αν θέλουμε να είναι πιο αφράτο , ανακατεύουμε το παγωτό ανά μια ώρα μέχρι να παγώσει.

Με αυτό τον τρόπο το παγωτό γεμίζει με φυσαλίδες αέρα και γίνεται πιο απαλό.

Το παγωτό είναι έτοιμο και είναι πραγματικά υπέροχο.

Αν θέλεις ακόμα πιο έντονη την γεύση του λεμονιού απλά θα αυξήσεις την ποσότητα της μαρμελάδας