Μέλι και Λεμόνι: 5 φορές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το συνδυασμό στη beauty ρουτίνα σου!

Εκτός από τις θαυματουργές ιδιότητες που έχει το νερό με λεμόνι στην υγεία μας, ο συνδυασμός λεμονιού και μελιού μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και στη beauty ρουτίνα μας. Με ποιον τρόπο; Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 περιπτώσεις που θα σε κάνουν να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου!

– Για να πεις «αντίο» στις σκουρόχρωμες κηλίδες στην επιδερμίδα & τα σημάδια:

Ο χυμός λεμονιού είναι η φυσική λύση που θα σε απαλλάξει μία και καλή από τις σκουρόχρωμες κηλίδες/ δυσχρωμίες/ ουλές/ σημάδια στην επιδερμίδα σου, μιας και έχει λευκαντικές ιδιότητες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναμείξεις μια κουταλιά της σούπας μέλι και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και να χρησιμοποιήσεις το μείγμα ως μάσκα πάνω στην προβληματική περιοχή για περίπου 20 λεπτά.

– «Εξολοθρεύει» τα ανεπιθύμητα σπυράκια
Χάρη στις αντιβακτηριδιακές και στυπτικές ιδιότητές τους, τα λεμόνια μπορούν να λειτουργήσουν ως η πιο γρήγορη φυσική λύση για τα ανεπιθύμητα σπυράκια. Συνδυαστικά δε, με το μέλι, μπορούν να έχουν άψογα αποτελέσματα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι είτε να δημιουργήσεις ένα μείγμα χυμού λεμονιού και μελιού και να το αφήσεις όλο το βράδυ πάνω στο σπυράκι είτε να ρίξεις μερικές σταγόνες λεμονιού επάνω στο σπυράκι και, όταν απορροφηθεί, να απλώσεις μέλι. Το λεμόνι θα το ξεράνει ενώ το μέλι θα μαλακώσει και θα θρέψει την επιδερμίδα σε εκείνο το σημείο.

– Αφήνει τα χείλη βελούδινα και απαλά:
Ο συνδυασμός μελιού και λεμονιού μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και στα χείλη, μιας και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις λίγο χυμό λεμονιού μαζί με μέλι και να απλώσεις το μείγμα στα χείλη σου για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο κάνεις μία μίνι απολέπιση στα χείλη σου.

– Μειώνει την εμφάνιση των πόρων στην επιδερμίδα:
Κάνε τη δική σου detox μάσκα για να συρρικνώσεις τους αντιαισθητικούς πόρους και να συσφίξεις την επιδερμίδα σου. Πώς; Ανακάτεψε πολύ καλά σε ένα καθαρό μπολ ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Εφάρμοσε το μίγμα σε καθαρή επιδερμίδα και άφησέ το να δράσει για περίπου 15- 20 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε καλά. Ο χυμός λεμονιού καθαρίζει την επιδερμίδα – η οποία όσο πιο λιπαρή είναι, τόσο πιο πολύ «ευνοεί» την ύπαρξη γυαλάδας και μαύρων πόρων- ενώ το μέλι θρέφει και εξισορροπεί το pH του δέρματος. Μπορείς να επαναλάβεις τη μάσκα αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα για να δεις πιο γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

– Δρα ως φυσικό καθαριστικό του δέρματος:
Χρησιμοποίησε το μέλι και το λεμόνι για να καθαρίσεις βαθιά την επιδερμίδα σου και να αποφύγεις/ προλάβεις την εμφάνιση μικρών ανεπιθύμητων σπυριών.

 

Πηγή: http://www.onmed.gr