Σιγομαγειρεμένες φακές με κόλιανδρο και μέλι

Slowly cooked lentils with coriander and honey

 

Μια υπέροχη εναλλακτική γευστική πρόταση από την  εποχή των Μινωιτών

 

 

Υλικά για 4 άτομα

-500 γρ. βιολογικές φακές

-2 κουταλάκια του γλυκού κόλιαντρο σκόνη

-1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

-1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι

-Ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Ελαιόλαδο

Δάφνη

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε τις φακές μαζι με τον κόλιανδρο, το μέλι και το θυμάρι σε ένα  σκεύος μαγειρέματος και προσθέτετε νερό μέχρι να τις σκεπάσει.

Βάζετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας ζεστό νερό, αν χρειάζεται.

Όταν οι φακές αρχίζουν να πήζουν, προσθέτετε ένα φύλλο δάφνης και αποσύρετε από τη φωτιά.

Πασπαλίζετε με το αλάτι, προσθέτετε ελαιόλαδο  και σερβίρετε.