Καναπεδάκια με Κατσικίσιο Τυρί, Καρύδια και Ξερά Σύκα

Καναπεδάκια με Κατσικίσιο Τυρί, Καρύδια και Ξερά Σύκα

Οι Ιταλοί τα λένε κροστίνι , οι Γάλλοι καναπέ. Πρόκειται πάντα για το ίδιο πράγμα .

Όπως και να τα λένε υπάρχουν αμέτρητοι συνδυασμοί που μπορείς να φτιάξεις και είναι εξαιρετικό ορεκτικό, ειδικά αν έχεις απρόσμενους επισκέπτες.

 

Μια μπαγκέτα είναι αρκετή για να φτιάξεις πολλά από αυτά, οπότε για κάθε ενδεχόμενο φρόντισε να έχεις μια μπαγκέτα στην κατάψυξη σου.

Άσε που αν είναι παγωμένη θα κόβεται σε στρογγυλές φέτες χωρίς να ζουλιέται και σου χαλάει το σχήμα.

Κόβουμε λοιπόν το ψωμάκι μας σε φέτες πάχους περίπου ενάμιση εκατοστού και τις αραδιάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.

Τις ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο η αν προτιμούμε τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τις βάζουμε να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν λίγο χρώμα.

Προσέχουμε βέβαια να μην ψηθούν εντελώς γιατί θα ξαναψηθούν στον φούρνο με την γέμιση και κινδυνεύουμε να βρεθούμε με ωραιότατες φρυγανιές.

Ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί σέβρ να μαλακώσει και αλείφουμε τα κροστίνι με μια αρκετά παχιά στρώση ,βάζουμε ψιλοκομμένα ξερά σύκα και μερικά καρύδια και μετά ανοίγουμε το βαζάκι με τα Καραμελωμένα Κρεμμύδια και βάζουμε από επάνω ένα κουταλάκι γλυκού κρεμμύδια.

Ξαναβάζουμε τα κροστίνι μας σε φούρνο με αναμμένο γκριλ και τα αφήνουμε να ροδίσουν και να μαλακώσει το τυρί.

Αν θέλουμε να τα κάνουμε πιο δροσερά στην γεύση απλά θα τρίψουμε λίγο πιπέρι και θα βάλουμε και αρκετά φύλλα ρόκας που θα δώσουν πιπεράτη γεύση.